Ekonomi

Avrupa borsaları güne ekside başladı

Avrupa borsaları güne düşüşle başladı. Açılışın ardından Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 1,1 düşüşle 450,4 puana, Almanya’daki DAX 40 endeksi ise yüzde 1,4 düşüşle 14.683 puana geriledi.

İngiltere’de FTSE 100 endeksi yüzde 0,7 azalışla 7 bin 365 puana, İtalya’da MIB 30 endeksi yüzde 1,3 azalışla 27 bin 80 puana, İspanya’da IBEX 35 endeksi yüzde 0,5 azalışla 8 bin 941 puana, Fransa’da ise yüzde 0,5 azalışla 8 bin 941 puana geriledi. CAC 40 endeksi yüzde 0,5 düşüşle 27.080 puana geriledi. 1,2 değer kaybıyla 6.834 puanda bulunuyor.

Euro/dolar paritesi şu anda önceki kapanışın yüzde 0,3 altında 1,0540 seviyesinde seyrediyor.

Bugün Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) para politikası kararları ve ECB Lideri Christine Lagarde’ın toplantı sonrası yapacağı açıklamalar yatırımcıların ilgi odağında.

ECB’nin faiz oranlarını sabit tutması bekleniyor

Para piyasalarındaki fiyatlamalara bakıldığında ECB’nin bugün 3 ana politika faiz oranını sabit tutacağı kesin.

Analistler, ECB’nin ekonomik projeksiyonlarının Aralık ayı toplantısında yenileneceğini, bu toplantıda emtia fiyatlarındaki oynaklığın banka politikalarını nasıl etkileyebileceğine ilişkin belirsizliklere ilişkin yönlendirmenin önemli olduğunu belirtti.

Öte yandan açıklanan şirket kârlılıklarının beklentilerin altında seyretmesi ve Orta Doğu’daki jeopolitik riskler nedeniyle küresel borsalarda olumsuz bir seyir gözleniyor.

İsrail-Filistin çatışmasının varlık fiyatları üzerinde risk oluşturmaya devam ettiğini belirten analistler, konuya ilişkin haber akışının İsrail’in Gazze’ye kara operasyonu başlatabileceği ve çatışmaların daha geniş bir coğrafyaya taşınabileceği endişesi yarattığını belirtti.

Analistler, bugün ABD’deki büyüme ve güçlü mal siparişleri verilerinin yanı sıra İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin haber akışının da takip edileceğini bildirdi.

acigolajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu