Ekonomi

Toplu taşımada kredi kartı indirimi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Uyum Merkezi (UKOME) toplantısında, kentteki toplu taşıma araçlarında kredi kartı, banka kartı veya ön ödemeli kartla yapılan ödemelerde alınan tutarda yüzde 33,33 indirim yapıldı.

UKOME toplantısı İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce başkanlığında Çırpıcı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

Toplantıda, kentte toplu taşıma araçlarında kredi kartı, banka kartı veya ön ödemeli kartla yapılan ödemelerde yüksek tutarlar alınması konusu ele alındı.

Toplantıda, İstanbul Kart hariç olmak üzere söz konusu kartlar için ödenecek ücrette indirimin otobüs, vapur, metro ve tramvay hatlarında 15 lira yerine 30 lira, tramvayda ise 60 lira olması görüşüldü. metrobüste 22,25 lira yerine.

1 Kasım’dan itibaren geçerli olacak

Bu kapsamda ödemelerde yüzde 33,33 indirim yapılarak, otobüs, vapur, metro ve tramvay hatlarında kredi kartı, banka kartı veya ön ödemeli kartla yapılan ödemelerde ücretin 30 liradan 20 liraya düşürülmesi talep edildi. metrobüste ise 60 liradan 40 liraya kadar.

Bu şekilde yapılan oylamada gündem maddesi oybirliğiyle kabul edildi.

Tarife değişikliği 1 Kasım’dan itibaren geçerli olacak.

Toplantıda gündem maddeleri arasında yer alan “taksi ulaşım talepleri” de görüşüldü.

Bu kapsamda şehirdeki taksi sorununun çözümü amacıyla minibüs ve taksi minibüslerden 8+’ya geçiş hakkı kazanan hak sahiplerine “İlk 3 yıl içinde plakalarını satamazlar” şartı getirildi. 1 taksi iptal edildi.

8+1 taksiye dönüşmeyenlere yılbaşına kadar süre tanındı.

Toplantıda parkomat ve yayalaştırma projelerine ilişkin kararlar da alındı.

Bu arada UKOME toplantısı devam ederken, minibüs ve taksi minibüslerden 8+1 taksilere geçiş hakkı kazanan araç sahipleri harekete geçti.

8+1 araçlardan para kazanamadıklarını belirten 4+1 taksi uygulamasının geri getirilmesini isteyen grup üyeleri, UKOME toplantısından bekledikleri kararın çıkmaması üzerine tepki gösterdi.

Toplantının yapıldığı salona girmeye çalışan gruptakilerin içeri girmeleri polis ekipleri ve güvenlik personelinin müdahalesiyle engellendi. Bu sırada bazı grup üyeleri tesise plastik şişeler attı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu