Haber

Türkiye Badminton Federasyonuna Yeni Başkan Seçildi

TÜRKİYE Badminton Federasyonu’nun Mali Genel Kurulu ve Olağanüstü Seçim Genel Kurulu’nda yeni lider olarak Ercan Yıldız seçildi.

Eski lider Murat Özmekik’e ‘görevi kötüye kullandığı’ gerekçesiyle gençlik ve Spor Bakanlık Merkez Disiplin Kurulu tarafından başkanlıktan uzaklaştırılmasının ardından Türkiye Badminton Federasyonu genel kurulu bugün Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferans Salonu’nda toplandı. Genel kurulda tüm gündem maddeleri oybirliğiyle kabul edilirken, bakanlığın onayıyla Para Badminton alt bölümü oluşturuldu. spor Şube olarak federasyona bağlıydı. Genel kurulda 204 delegeden 125’i oy kullanırken, Yıldız 118 oyla cumhurbaşkanı seçildi. 5 geçersiz oy, 2 boş oy kullanıldı.

“BADMINTON LİGLERİNE BAŞLAYACAĞIZ”

Genel kurulun ardından basına açıklama yapan Ercan Yıldız, badmintonun altyapısının çok zengin olduğunu, zenginliği performansa dönüştürmek için çok çalışacaklarını söyledi.

2024 Paris Olimpiyatları’na 1 sporcuyla katılacaklarını belirten Yıldız, “Neslihan Yiğit’le katılıyoruz. Çift kızlarda Neslihan’la birlikte kontenjan için çabalarımızı sürdürüyoruz. Çift kızlarda olimpiyat kontenjanı alabilirsek” dedi. Bizim için büyük bir başarı olacak. Önümüzdeki dönemde badmintonla ilgili çok güzel gelişmeler olacak.” “Uzun süredir yapılmayan badminton liglerine başlayacağız. İçeride hareketli bir dönem bizi bekliyor. Alt yaş gruplarına yönelik badminton ligleri düzenlemeyi planlıyoruz, hem büyükler hem de yıldızlar için 2 lig planlıyoruz. Bu ligler hareketlenecek” Toplumun, kulüplerin ve badmintona yönelik yatırımlar artacak” dedi.

Türkiye Badminton Federasyonu’nun yeni lideri seçilen Ercan Yıldız yönetiminde; Rüveyda Çitçi, Hayati Kısacık, Hilmi Pakyürek, Şaban Kırcalı, Zafer Şahin, Hüseyin Fil, Naci Usta, Ercan Ayılgan, Öznur Çalışkan Şimşek, Mehmet Tural yer aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu