Haber

İnce’den ‘hoş geldiniz güle güle’ açıklaması: Planlı değildi

Vatan Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Vatan Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile bir araya geldi. İnce, görüşmenin ardından tv100 Ana Haber’de Ece Üner’in sorularını yanıtladı.

‘BUNDA NE SANAT SİGORTASI OLABİLİR’

“Hoş geldin güle güle” ifadesinin planlı bir şey olup olmadığı sorusuna İnce, “Hayır, senin gelişinde yaptım. Asla kötü niyetle yapılmaz. Bir saat sohbet ettik, eski günlerden bahsettim. seçim güvenliği, sarsıntı… Rica ederim, bir vedanın neresinde kötü niyet olabilir?”

Muharrem İnce “Hoş geldin hoşçakal” diyerek “Gel bak Muharrem’in konuşmasının intikamı mı?” Soruya cevaben, “Hayır, böyle bir intikam almamda bir sakınca yoktu. Hoşgeldin ve hoşçakal Türkçe’de en çok kullanılan kelimelerden biridir. Büyük anlamlar yüklemeye gerek yok, niyetimi biliyorum. Benim niyetim doğrudur.”

‘SEÇİM GÜVENLİĞİNİ KONUŞTUK’

“Kılıçdaroğlu Bey ve ekibindeki arkadaşlar görüşmediğim arkadaşlar değiller. Ben birlikte milletvekiliyken odalarımız yan yanaydı. Bugün sohbet ederken bana ‘Siz benden çok önce CHP’liydiniz’ dedi. , sen il başkanıydın, ben bürokrattım’.

Deprem bölgesi ile ilgili görüşlerimizi anlattık. Sayın Kılıçdaroğlu, bu konuda kanun teklifi hazırladıklarını ve çok önemsediklerini söyledi. İlk günden beri deprem bölgesindeyim. İzlenimlerimi tek tek anlattım. Deprem bölgesi ile ilgili neler yapabileceğimizi birbirimizle konuştuk. Seçim güvenliğini konuştuk. ‘2018’de cumhurbaşkanı adayı olduğum dönemde 12 bin 843 sandık boş bırakılmıştı, inşallah bu seçim böyle olmaz’ dedim. Kılıçdaroğlu, bu konudaki çalışmalarının çok önemli olduğunu söyledi.

İTTİFAK TEKLİFİ VAR MI?

İnce, “İttifak teklifi var mı?” sorusuna, “Hayır, böyle bir konuşma ve teklif olmadı. Tek bir söz bile konuşulmadı. Siyasette ittifaklar olur ama ittifaklar 2 şekilde kurulur. Biri menfaat, diğeri ilke ittifakı içindir. elementlerimizi söylüyoruz.Tartışmayacağız, bu bizim kırmızı çizgimiz. Kimse Atatürk’e Dersim katili, iki ayyaş diyemez. Dürüst insanların oylarına ihtiyacım var. Bu kadar kolay. Oy almak için tarikatlara göz kırpamam. Laik ve bilimsel eğitim olmazsa olmazdır.”

‘KILIÇDAROĞLU DESTEK TALEP ETMEDİ’

Muharrem İnce, “Kılıçdaroğlu sizden takviye istemedi mi?” sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Hayır o istemedi ama ikimizin de ne istediğini herkes biliyor sadece bizim yöntemimiz farklı. milletle iş bitsin.”

’10’lu gibi masaya oturmayalım, SONRA İŞLER ÇALIŞMAZ’

İnce açıklamalarına şöyle devam etti: “İlkelerle siyaset yapalım, 10 farklıyı masaya koymayalım o zaman işler yürümez. Tecrübeli bir siyasetçi olarak sizi uyarmaya çalışıyorum. Ben ittifaktan yanayım. millet, işte bunları söyledim, bunların hepsini söyledim.

Medyanın tavrından rahatsızlığını dile getirmedi ama bende var. Muhalif medyadaki bir gazeteci bana tweet attı ‘Yasaklanan sanatçılar hakkında ne diyorsunuz?’ diyor. Kanalınızda yasaklandım, benim hakkımda ne düşünüyorsunuz?

‘Milleti kandırmaya gerek yok’

Millet İttifakı yüzde 60 alıyordu, ben sertleşiyordum. Ekmeleddin İhsanoğlu da şunu söyledi, milleti aldatmaya gerek yok. Birinci tip seçimi, ikinci tip olan birinci tip seçimi ön elemesinde kimin yarışacağını belirleyecektir.

‘Egomun peşinden koşmuyorum’

Oy paylaşımı diye bir şey yok. Bu insanlara saçmalık. En çok oyu AK Parti’den, en az CHP’den alıyorum. Ne yaptığımı biliyorum, hırslarımın ve egomun peşinde değilim, bu kadar siyasi tecrübem var. Haklı olup olmadığımı zaman gösterecek.” (HABER MERKEZİ)

koprubasiajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu