Ekonomi

Seçim sonrası Türkiye’de gayrimenkul talebinde yüzde 600 artış bekleniyor

Yurtdışı Gayrimenkul Tanıtma Derneği Lideri Faruk Akbal, Türkiye’de seçim sonrası belirsizliklerin ortadan kalkmasıyla küresel yatırımcılara konut satışı yapan şirketlerin çalışma saatlerinde yüzde 600’ün üzerinde canlanma olduğuna dikkat çekti. “Daha az satıldı. Şimdi bu talep toplanacak. Önümüzdeki haftalarda 1,5 milyar dolarlık bekleyen talebin Türkiye’ye geleceğini tahmin ediyoruz.”

Türkiye’de Şubat ayı başında Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük deprem ve ardından seçim atmosferiyle durgunlaşan piyasalar, seçim sonrası hareketlenmeye başladı. Gayrimenkul sektöründe küresel yatırımcı talebi dikkat çekiyor. Yurtdışı Gayrimenkul Tanıtma Derneği (GİGDER) Lideri Faruk Akbal, seçimin hemen ardından küresel yatırımcılara konut satışı yapan firmaların çalışma saatlerinde yüzde 600’ün üzerinde canlanma yaşandığına dikkat çekerek, “Bu yıl ilk 5 aylar şokun ve seçimin gölgesinde geçti.küresel yatırımcıların durumu bu.talepleri askıya aldılar.bu yılın ilk 4 ayında geçen yılın ilk 4 ayına göre 7 bin 308 konut daha az satıldı. Şimdi bu talebin geri toplanacağını düşünüyoruz.İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa’nın da geliştiğini düşünüyoruz.Gelir düzeyi yüksek ülkelerin şehirlerinin prim potansiyeli gelişmiş ülke şehirlerine göre daha yüksek. Paris, Londra ve Berlin gibi. Bu nedenle dünyada bir talep var. Bunu hissetmeye başlayacağız” dedi.

Ülkemiz için bekleyen gayrimenkul talebinin sadece 7-8 bin bandında olduğunu iddia ettiklerini vurgulayan Akbal, bekleyen 1,5 milyar dolarlık talebin önümüzdeki haftalarda Türkiye’ye geleceğini öngördüklerini vurguladı.

Türkiye sadece para kazandırmıyor, aynı zamanda iyi bir yaşam da sunuyor.

Türkiye’ye son yıllarda artan ilginin sadece büyük getirilerle ilgili olmadığını, yatırım yapan küresel yatırımcının değerli bir bölümünün ömrünün en az 2,5 ayını Türkiye’de geçirdiğini belirten Akbal, “Türkiye’ye sadece tatil için gelmiyorlar. iyi yatırım fırsatı ama yeterli bir yatırım fırsatı için. Alternatif yaşam için de geliyorlar. Seçim sonrası belirsizliklerin ortadan kalkması inancı pekiştirdi.” – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu