Ekonomi

Iveco’ya bölgesel ve müşteri kısıtlamaları yapıldığı iddiasına Rekabet Kurulu soruşturması

Rekabet Kurulu, ticari araç satışı yapan İtalyan merkezli Iveco markası hakkında internet satışları da dahil olmak üzere bölgesel ve müşteri kısıtlamaları ile rekabete aykırı hareket ettiği iddiasıyla soruşturma başlattı.

Rekabet Kurulu, Iveco Taşıt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin internet satışları da dahil olmak üzere bölgesel ve müşteri kısıtlamaları ile bir mal veya hizmet piyasasında rekabeti doğrudan veya dolaylı olarak engellemesi, bozması veya engellemesi, 4 Sayılı Kanun’un 4. bendinde yer almaktadır. 4054 sayılı kanunla, sınırlama amacı taşıyan veya böyle bir etkiye sahip olan veya olabilecek teşebbüsler arası anlaşmaların, uyumlu eylemlerin ve teşebbüs birliklerinin bu tür karar ve eylemlerin alışılmadık ve yasak olduğu beyanına aykırı olup olmadığının tespitine yönelik ön inceleme sonucuna varılmıştır.

Rekabet Kurulu, ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve tespitler sonucunda elde ettiği bulguları önemli ve yeterli bularak Iveco hakkında soruşturma açılmasına karar verdi. – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu