Haber

Gaziantepli gençlere iş imkanı

GAZİANTEP (İGFA) – Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla ileri geri söylediği marşlara bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda iş arayan bireyler belediye bünyesinde kurulan İş ve Meslek Merkezi’ne başvurarak özgeçmişleri doğrultusunda özel sektörde yeni iş bulma imkanına sahip olmaktadır.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, birden fazla Gaziantepli gencin uzmanlaştığı meslek aracılığıyla eğitim gördüğü alanda iş sahibi olmak istediğini belirterek, şunları kaydetti:

“Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak kariyer merkezi kurduk. İstihdam ofisi oluşturduk. Buraya özgeçmişinizle geldiğinizde, hangi şartlarda, hangi eğitimdesiniz ve ihtiyaç nerede? Bunlar eşleştirilir ve size bildirilir. Bu haber doğrultusunda hangi fabrikada, kaç mühendis, mimar, yazılımcı aranıyor. Hastanelerde kaç sağlık personeli ve dijital personel aranıyor.

Büyükşehir bünyesinde eğitimde çok değerli mesafeler kat eden GASMEK’lerin istihdam garantili kurslar sayesinde 40 bin genci istihdam ettiğini kaydeden Önder Fatma Şahin, “Olağanüstü bir çalışma modeli oldu. Şimdi onu daha da güçlendiriyoruz. Kariyer merkezimize mutlaka başvurmalısınız” dedi.

Cumhurbaşkanlığının staj programı duyurduğuna değinen Şahin, “Gençlerimiz bu programa mutlaka başvurmalı. Valiliğimizin onayı ile Gaziantep’te bu staj programında yerini aldı. Teori ve pratik birleştirilmelidir. Size daha kolay staj imkanları sağlamamız gerekiyor. Stajda kendinizi gösterir ve farkınızı ortaya koyarsanız bu size iş garantisi olarak gelir. Çünkü insanların iyi eğitimli beyinlere ve iyi eğitimli gençlere ihtiyacı var. Bu temeli daha da güçlendirmek için GASMEK’ler açtık, GASMEK’teki tüm kurslarımıza mutlaka katılın. Kendini iyi yetiştir. İş dünyasıyla iletişimi sağlayan meslek merkezi ile iletişime geçin. Buradaki istihdam bürolarımızın yönlendirmelerini takip edin. Memnun kalacağınız başarılı bir işiniz olsun, huzur içinde çalışın istiyoruz” dedi.

haber-hassa.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu