Ekonomi

Elmalı üreticilerine süt yemi desteği

ANTALYA (İGFA) – Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin artan üretim girdi maliyetlerine ayak uyduramayan büyükbaş hayvan yetiştiricilerine yüzde 15 oranında hibe süt yemi takviyesi devam ediyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in seçim vaatleri arasında yer alan yem destek projesi kapsamında İlyağı Bayralar’daki 8 üreticiye yüzde 15’i hibe olmak üzere toplam 240 çuval süt yemi dağıtıldı. Elmalı’nın Tekke, Zümrütova, Hacımusalar, Tavullar, Yapraklı ve Çukurelma mahalleleri. .

8 MAHALLEYDE DAĞITIM YAPILDI

Elmalı İlçe Hizmet Şube Müdürü Bilal Kasap, süt yemlerinin üreticilere dağıtımının gerçekleştirildiğini belirterek, “Büyükşehir Belediyemizin gönderdiği yem destek dağıtımlarını gerçekleştirdik. 8 mahalleye 240 çuval yem desteğinde bulunduk. Bölgemiz kırsal olduğundan vatandaşlarımızın geçim kaynağı hayvancılığa dayanmaktadır. Başvuruları değerlendirdik ve feed’i teslim ettik. Çiftçimize bugün de yarın da destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

ÜRETİCİLER DİRENÇTEN MEMNUN

Süt yemi desteklerinden son derece memnun olduklarını belirten üreticiler, Büyükşehir Belediyesi’ne de teşekkür etti. Yapımcı Abdullah Özkan, “İneklerim var. Yem maliyetleri çok yüksek. Büyükşehir Belediyesinin süt yemi desteğinden faydalandım. Yemimi bugün aldım. “Çok teşekkür ederim” dedi.

Bayralar İlçesi’nden üretici Mehmet Atlı, yem desteğinin daha da yaygınlaşmasını istediklerini belirterek, “Belediye Başkanımız Muhittin’e teşekkür ediyoruz. Üreticiler olarak kendilerini bu yardımlarından dolayı tebrik etmemiz gerekiyor. “Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Kemal Doğan isimli yapımcı da, “Destekler çok iyi ve çok uygun. Genç bir yapımcı olarak bu desteği çok yerinde buluyorum. “Bu süt yemi hayvanların süt oranını artırıyor” diyerek Önder Muhittin Böcek’e teşekkür etti.

karamanlihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu