Ekonomi

Efeler Belediyesi’nden Kıbrıs’ta tarımsal üretim fabrikası

Efeler Belediyesi ile Kıbrıs’taki kardeş şehri Güzelyurt Belediyesi’nin işbirliği ile Güzelyurt’ta tarımsal üretim fabrikası kurulacak.

Efeler Belediyesi ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki kardeş kenti Güzelyurt Belediyesi’nin ortak olduğu kadın istihdamına ve tarımsal üretime katkı sağlayacak proje çerçevesinde Güzelyurt’ta ziraî üretim fabrikası kurulacak. Fabrika için gerekli olan makineler ile kardeş kentin topraklarında yetişecek enginar fideleri Efeler’den Güzelyurt’a gönderilmişti. Hazırlıkların süratle tamamlandığı ziraî üretim fabrikasının açılışı yavru vatanda yakın vakitte gerçekleşecek.

Türkiye Belediyeler Birliği ile Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği iştirakinde düzenlenen proje yarışında, Efeler Belediyesi’nin ‘Efeler’den Güzelyurt’a Uzanan Enginarın Yolcuğu’ adlı projesi ilk 9 proje arasına seçilmiş, hibe almaya hak kazanmıştı. Proje dahilinde enginarların katma değerinin artırılacağını belirten Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, “Efeler’imizin sıhhat deposu enginarları yavru vatan topraklarında da hayat bulacak. Tıpkı vakitte; sürece, saklama ve paketleme faaliyetlerinin yapıldığı fabrika sayesinde bölgede bayan istihdamının desteklenmesini sağlayacağız. Fabrikanın açılışı ise kardeş kentimizde çok yakın vakitte gerçekleşecek. Bu vesileyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’inin bağımsızlık Günü’nü yine kutluyorum” dedi. – AYDIN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu