Haber

Bursa Gürsu’daki Cambazlar çiftçisinin beklentisi: Dizel

Duygu TAŞKIRAN – M. Taha ÇELİKBAŞ – Reyhan ÖZBAKIR – Herkes Duysun
BURSA (İGFA) –
Mahallemin Muhtarları programı kapsamında bu hafta Bursa’nın Gürsu ilçesine bağlı Cambazlar köyünü ziyaret ederek mahalle halkının sıkıntılarını ve taleplerini dinledik. Vatandaşlar mazot fiyatlarına isyan ederken aynı zamanda tarım ilaçlarının fiyatlarından da şikayetçi oldu.

Genel durum dikkate alındığında mahalleden memnun olduklarını dile getiren vatandaşlar, yaşadıkları bazı ekonomik sıkıntılardan da bahsetti. Maliyetlerin artması ve refahın azalması sonucunda hayvancılıkla uğraşan kimsenin kalmadığını, bu nedenle istihdamın çiftçilik yoluyla sağlandığını belirttiler.

“MALİYETLERİMİZ ARTTI”

Tarım yaparken bir yandan da çok fazla meyve yetiştiriciliği yaptıklarını söyleyen bir vatandaş, “Gürsu bölgesi geçimini meyve üretiminden sağlıyor. Ağırlıklı olarak armut ve şeftali yetiştirilmektedir. Meyve konusunda bazı sıkıntılar var. Bir yıl işler iyi giderse ertesi yıl kötü gider. Maddi refahımız ihracata bağlı. İhracatın açılması halinde durumun yönü olumlu yönde değişecek. Dövizdeki artıştan dolayı maliyetlerimiz giderek arttı. Örneğin dizel yakıt; Devlet dizel yakıta gülünç miktarlarda takviye yapıyor. İlaç masrafları da buna göre… Geçen yıl ilaç masrafım 200 bin liraydı, şimdi bu maliyet 450-500 bin lirayı aştı. Bunlar bizim için çok zorlayıcıdır dedi.

Cambazlar Mahalle Muhtarı Hasan Efe, Herkes Duyuyor mikrofonuna konuşmaktan kaçındı.

ovacik-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu