Haber

Arjantin’de Cumhurbaşkanlığı Seçiminin İkinci Turu Öncesi Sol ve Sağ Adaylar Tartıştı

Arjantin’de 19 Kasım’da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu öncesinde sol ve sağ adaylar tartışma programında bir araya geldi.

Aşırı sağcı aday Javier Milei, konuşmasında Merkez Bankası’nı kapatarak Arjantin para birimi pezosu yerine ABD dolarına geçeceğini yineledi.

İktidar partisi adayı ve mevcut EkonomiBakan Sergio Massa’nın özelleştirmeyle ilgili sorularını yanıtlayan Milei, “Evet, enflasyondan sorumlu Merkez Bankası’nı ortadan kaldıracağım. Sübvansiyonlara dokunmayacağım. Ulaşım, elektrik gibi halihazırda düşük izin veren hizmetlere müdahale etmeyeceğim” dedi. fiyatlar ama ekonomi“Bu durum düzeldiğinde tekrar gözden geçirilecek” dedi.

Özel sektörü destekleyeceklerini vurgulayan Milei, özelleştirme politikalarını destekleyeceklerini söyledi.

İki aday arasında özellikle “ekonominin dolarizasyonu, Merkez Bankası’nın kapatılması ve enflasyon” konularında sık sık tartışmalar yaşandı.

Taraflar birbirlerini yalan söylemekle ve popülist vaatlerde bulunarak halkı kandırmakla suçladılar.

Massa ise Arjantin’in ekonomik krizden çıkmasının ihracatın artmasıyla mümkün olduğunu belirterek, “Gelecek yıl ihracat hedefimiz 40 milyar dolar. Geçen yıla göre daha iyi gelir elde edeceğiz.” değerlendirmesini yaptı.

Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yeni bir program yapacaklarını belirten Massa, rezerv biriktirmek için ihracatın artırılması gerektiğini söyledi.

Massa, 2 milyon kişiye yeni iş imkanı yaratacaklarını, devletin sağladığı teşviklerle ihracatın daha da artacağını belirtti.

Ülkedeki ikinci tıp seçimleri öncesinde anketlerde Massa önde görünüyor

Kamuoyu araştırma şirketlerinin 1-3 Kasım tarihleri ​​arasında yaptığı anketlere göre Vatan İçin Birlik (Union por la Patria) partisinin adayı Massa ortalama yüzde 42,4 oyla dikkat çekti.

İlk tıp seçimlerinde ikinci olan aşırı sağcı aday Javier Milei anketlerde yüzde 39,7 ile Masa’yı yakından takip ediyor.

Massa ilk turu önde tamamladı.

Sandıkların yüzde 95’ten fazlasının açıldığı seçimlerin ilk sonuçlarına göre, “Peronist” ittifakın adayı Massa tüm anketleri aldatarak ilk turu yüzde 36,28 oyla önde tamamladı.

Aşırı sağcı Milei yüzde 29,98 oyla ikinci, Bullrich ise yüzde 23,83 oyla üçüncü oldu.

Massa ve Milei, 19 Kasım’da eyalet liderini belirleyecek ikinci turda yarışacak.

Genel seçimlerde üçüncü olan sağcı aday Patricia Bullrich, 26 Ekim’de yaptığı açıklamada Milei’yi ikinci seçim seçiminde destekleme kararı aldı.

keles-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu