Teknoloji

Birkaç Ay İçinde Kanserden Ölme Şansı %100 Olan Bu Adam Yeni mRNA Aşıları Sayesinde Nasıl İyileşmeye Başladı?

“Son Umut” olarak denediği kanser aşısıyla yeniden doğmuş gibi hissetti. Adrian Taylor , tedaviye yanıt veriyor ve tümörlerinden biri küçülmüş. Taylor aynı zamanda İngiltere’de kanser aşılarından yararlanarak kanser hastalarına yardım eden ilk kişilerden biri. umut vardı.

Adrian Taylor’ın tedavi sürecine ek olarak kişiye özel kanser aşılarıBu yazımızda tedavi sürecini inceleyebilir, muhtemelen çevrenizdeki kanser hastalarından birini bilgilendirerek tedavi sürecine yeni bir kapı açabilirsiniz.

Adrian Taylor’ın tek umudu vardı. Ve bu yeni bir klinik araştırmaya katılmaktı.

2021’de Adrian Taylor baş ve boyun kanserine yakalanmış. Kemoterapi ve radyoterapi gördükten sonra 2022 yılında PET/BT çektirdi. İyi haber ise boyun ve kafasındaki kanserin kaybolmak üzere olmasıydı. tedavi edilemezNitelikli olduğunu öğrendi.

Tedavi edilmediği takdirde ölme ihtimalinin yüzde 100 olduğunu öğrenen Taylor, 4 çocuğu ve eşi için hayatta kalması gerektiğini düşünerek doktoruyla görüştü. Taylor, tümörlerden birinin kısa sürede 9 mm’den 25 mm’ye büyüdüğünü ve ameliyata uygun olmadığını fark etti. deneysel tedavilerAraştırmaya başladı.

Kişiye özel kanser aşısı Başvurup deneysel tedaviye uygun görülen Taylor, ilk dozunu aldıktan sonra her üç haftada bir ek doz aldı ve sekiz haftada bir taramadan geçti. Son taramanın sonuçları hem doktor hem de Taylor için oldukça umut vericiydi. Taylor’ın 25 mm’lik en büyük tümörü 4,6 mm’ye küçülmüştü.

Taylor, yapamayacağını düşündüğü birçok şeyi yapabildiği anlardan çok memnun olduğunu da röportajlarında dile getirdi. Taylor, Tedavi iki yılla sınırlıBu süreçte aşıyı düzenli olarak yaptırmaya devam edecek.

Kişiselleştirilmiş kanser aşısı nedir?

Kanserde devrime ne sebep olacak? mRNA , COVID-19 aşılarında kullanılan yaklaşımın aynısı. mRNA aslında 10 yıla yakın kanser tedavisi için test edildi. COVID-19’daki başarısı bilim insanları için umut vericiydi.

mRNA, hücrelere protein yapma talimatını veren bir proteindir. genetik planlama . Öncelikle tümör büyümesine neden olan proteinler genetik mutasyonlar analiz ediliyor. Daha sonra hücrelere tümör proteini talimatlarını veren neoantijen adı verilen bir molekül üretilir.

Üretilen moleküller hastaya enjekte edildikten sonra tümör hücrelerinde bulunan proteinlere karşı bağışıklığı yansıtacak proteinlerin üretilmesi talimatı veriliyor. Bağışıklık sisteminin nöbetçileri diyebileceğimiz bağışıklık hücreleri olan dendritik hücreler, aşıyı çevirir ve antijenleri hücrelere salar. bağışıklık reaksiyonunu başlatır.

Kanser türlerine göre çalışmalar devam ediyor.

Birçok klinik çalışma kolorektal ve pankreas kanserimRNA aşısını çeşitli kanser türlerine karşı test etmeye devam ediyor. Bu aşılar tek başına değil, diğer bağışıklık güçlendirici ilaçlarla birlikte kullanılıyor.

Prostat ve cilt kanseriYalnızca Clatterbridge’de altı kanser aşısı deneniyor. Uzmanlar, 2030 yılına kadar 10.000 hasta için kişiselleştirilmiş aşıların yapılması gerektiğini söylüyor.

mRNA bir aşıdan daha fazlasıdır.

King’s College London’da Deneysel Kanser Tıbbı Profesörü James Spicer, mRNA’yı sadece aşı olarak adlandırmanın yeterli olmadığının altını çiziyor. mRNA için baharat “RNA tedavileri”diyor.

Kanser nedeniyle ameliyat edilen hastalarda tümör çıkarıldıktan sonra metastatik hücrelerin kalması mümkündür. Metastaz yapmasını beklemek yerine, tümörün genetik kodu dizileniyor ve olağandışı proteinlere karşı bir aşı hazırlanıyor. Böylece bağışıklık sistemi bu proteini tanıyıp tekrar karşılaştığında, dövüşmeyi öğrenmek.

Umut verici sonuçlar alınmaya devam ediyor.

Kişiselleştirilmiş kanser aşısı denemelerindeki daha ileri sonuçlar, kanserin geleceği açısından ümit vericidir. aşılanmış yüksek riskli cilt kanseriHastaların dörtte üçünden fazlasında yapılan testler 18 ay sonra herhangi bir nüksetme göstermedi.

En agresif kanser türlerinden biri pankreas kanserine Konuyla ilgili yapılan çalışmalarda da müjde verildi. New York’taki Memorial Sloan Kettering Kanser Merkezi’nde aşı denemesine tabi tutulan 16 pankreas kanseri hastasının yarısı tekrarlama yokveya bu süreç gecikir.

Aşı çalışmalarının tüm hızıyla devam etmesini ve herkesin erişimine açık hale gelmesini umuyoruz.

Kaynaklar: Ulusal Kanser Enstitüsü, Memorial Sloan Kettering Kanser Merkezi, Daily Mail, BBC, Ulusal Sağlık Enstitüleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu