Ekonomi

Bingöl’de yüzde 75 hibe ile 630 bin adet sebze fidanı dağıtıldı.

Bingöl’de yüzde 75 hibe ile 630 bin adet sebze fidanı dağıtıldı.

BİNGÖL – Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, atıl arazilerin aktif kullanımını artırmak ve tüketicilerin sebzeyi daha ucuza tüketmesini sağlamak amacıyla yüzde 75 hibe ile çiftçilere 630 bin adet sebze fidesi dağıttı.

Bingöl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bahçesinde “Tarım Arazilerinin Kullanılmasının Sağlanması Projesi” ve “Bingöl Küçük Aile İşletmeleri Sebze Üretiyor Projesi” ile çiftçilere yüzde 75 hibeli sertifikalı sebze fidanı dağıtıldı. Domates, biber ve patlıcandan oluşan 630 bin fidan sayesinde 600 dönüm arazi sebze fidanlarıyla buluşacak.

Bingöl Ziraat Odası Başkanı Mustafa Karaarslan ile Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Burhan Bahadır çiftçilerle toplantıya gelerek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Dr. Burhan Bahadır, dağıtım sonrasında çiftçilerle her zaman iletişim halinde olacaklarını ve en ufak zorlukta takviye yapacaklarını belirtti. Bahadır, bu hibe ile üretim maliyetlerini düşürmeyi ve atıl arazileri kullanıma açmayı planladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“İlimizde yerinde üretim yapmak, sebze maliyetini düşürmek, ucuz ve sağlıklı ürünleri tüketicilerimize ulaştırmak amacıyla inşallah önümüzdeki dönemde yüzde 75 hibe ile 630 bin fidanı Bingöl’deki arazilerimizde buluşturacağız. atıl tarım alanlarımızda sebze üretiminin yaygınlaştırılması projesi çerçevesinde Tarım ve Orman Bakanlığımızdan yüzde 75 hibe.Bu fidanlar 600 dönüm alana dikilecek.Fidanlarda domates,biber ve patlıcan var. dağıtıldı.Doğal ekimin ardından yine çiftçilerimizle birlikte tarlada olacağız.Her türlü teknik takviyeyi sağlamaya devam edeceğiz.Hizmetlerin çiftçimize bereket ve rahmet getirmesini temenni eder,hayırlı vesileler olmasını dilerim. .”

haber-karasu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu