Haber

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ LİMON BAHÇESİNDE

Mersin’in Erdemli ilçesinde üniversite öğrencileri gönüllü olarak limon topluyor. Toplanan limonlar ihtiyaç sahibi öğrencilere AŞ, ihtiyaç sahiplerine ise burs olarak veriliyor.

Türkiye Diyanet Vakfı ve Erdemli İlçe Müftülüğü koordinasyonunda yürütülen ‘El Veren El Ele’ projesi kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından üniversite eğitimi için Erdemli’ye gelen öğrenciler, limon bahçelerinde gönüllü olarak limon topluyor. Yurtlardan otobüsle alınan öğrencilere din görevlileri eşlik etmektedir. Hayırseverlerin bağışladığı limon ağaçlarında gençler harıl harıl çalışıyor. Kimi kalıp taşır, kimi makasla keser, kimi merdivenle limon ağaçlarına tırmanır.

‘BİZE GÜÇ VERİYOR’

Fazilet İlçe Müftüsü Hasan Küçük, projeye gençlerin katılmasının insanlık adına umut verdiğine işaret ederek, “Yurtta kalan üniversite öğrencilerimizle birlikte güzellik kervanı hareketimizi gerçekleştiriyoruz. Sabah erken saatlerde, kredili yurtlar kurumundan servislerimizle gençlerimizi alıyoruz ve bu gençlerle hayırseverlerimizin bize bağışladığı limon bahçesine gidiyoruz.Hasadımız bazen bir öğrenciye burs, bir kalem, bir defter, bir kalem oluyor. Bu harekette uyum kervanımızda gençlerin olması bize güç veriyor, güç veriyor ve aynı zamanda umut veriyor.

‘Gençler iyilik kervanına tutunuyor’

Projeye katılan yazılım mühendisliği öğrencisi Cavit Karakuş, “Boş zamanlarımızda insanlara yardım etmek için limon toplamaya geldik. Yardımsever insanlar bahçelerindeki limonları bize bildirirler. Toplayıp öğrenci arkadaşlarımıza götürüyoruz. İnsanlığa yardım etmek, insanlar için bir şeyler yapmak güzel hissettirdiği için sözlerini kullandı.

VATANDAŞLARDAN DESTEK

Projeye destek veren vatandaşlardan Ali Tekin de bu tür yardımların gençlere destek olması açısından değerli olduğunu söyledi. Tekin, ‘Biliyorsunuz toprağa fidan dikiyoruz. Öğrencilerimiz de öyle. Öğrencilerimizi örgütlü bir şekilde yetiştirirsek önce velilere sonra ülkeye ve millete hayırlı olur. Gençlerimiz geleceğimizin teminatıdır.

habersenkaya.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu