Haber

Olağanüstü hal ilan edilen 11 ilde sağlık ve yargı alanlarında alınan tedbirler

Türkiye, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen büyük depremlerle derinden sarsıldı. Yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin yaralarını sarmak için 11 ilde olağanüstü hal ilan edildi.

SAĞLIK TESİSLERİ

Sağlık alanındaki kararname kapsamında 11 ilde eczacılara ve tıbbi cihaz satış merkezi, gözlükçü işletmesi, kişiye özel protez ve ortez merkezi, işitme cihazı merkezi veya diş protez laboratuvarı olarak faaliyet gösteren işletmelere faaliyet izni verilecek. Olağanüstü Hal süresince, Sağlık Bakanlığınca belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde valilik tarafından.

Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde ücretsiz eczaneler ilaç takip sistemi süreçlerinden; tıbbi cihaz satış merkezi, gözlükçü firması, kişiye özel protez ve ortez merkezi, işitme cihazı merkezi veya diş protez laboratuvarları iz takip sistemi bildirimlerinden muaf tutulacak.

YARGIDA ATILACAK ADIMLAR

Yargı, maddi hukuk, karayolu hukuku ve kovuşturma alanlarında hak kayıplarının önlenmesine ilişkin düzenlemelerin yer aldığı kararnameye göre, ceza ve ceza, kabahat ve idari yaptırım, disiplin mahkumu ve baskı mahkumu için verilen zamanaşımı süreleri hariç , koruma tedbirlerinin süreleri ve tedbiri tamamlayan işlemler için son tarihler. Kanuni süreler ve takip kanunu süreçleri durdurulacak.

Sulh ceza hakimlikleri veya KHK ile olağanüstü hal ilan edilen yerlerdeki mahkemelerce verilen yakalama kararı üzerine tutuklanan kişinin sorgulanması veya ifadesinin alınması; Olağanüstü hal süresince hırsızlık ve yağma kabahatleri bakımından uygulanacak tutukluluk süresi, tutukluluğa itiraz, tahliye talebi ve tutukluluğun inceleme şekline ilişkin düzenleme yapılacak.

haber-han.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu