Haber

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Cumhuriyetin 100. Yıl Filmi

Milli Eğitim Bakanlığı Cumhuriyetin 100 Yılı’na özel sinema hazırladı.

Filmde Cumhuriyetin 100. yılına özel vurgu yapılarak, ülkemizin kurtuluşuna ve Cumhuriyetin kuruluşuna stratejik katkılarda bulunan vatan evlatları vurgulanmıştır. Bu vesileyle, günümüz öğrencilerinin geçmişteki akranları gibi ülkemize ve milletimize katkı sağlama ve “Türkiye Yüzyılı”nın inşasında değerli bir rol üstlenme potansiyelinin altı çizildi. Sinemada, 100 yıl önce kurtuluş ve kuruluş dönemlerinde yüreği, yeteneği ve kararlılığı ön plana çıkan ülke çocuklarının taşıdığı bilinç ve inancın, kuruluşunun 100. yılında öğrencilerde sürekliliği ve yansıması vurgulandı. Cumhuriyet.

Türkiye Yüzyılı

Filmde, üç öğrencinin Kurtuluş Savaşı’na katkıda bulunan üç tarihi figürle benzerlikleri araştırıldı. Birinci öğrenci, 14 yaşındaki Salihli Mehmet’in Türk Asrının inşasında ülkesine hizmet etme hayalinin peşine düştü. Şu anda 12 yaşında olan ikinci öğrenci, Onbaşı Nezahat’ın savaş sırasında telgrafla şifreli mesajlar ileterek yaptığı katkıyı örnek aldı. Üçüncü öğrenci, 15 yaşındaki Gazi Cemal’in savaş sırasında şirketler arasında irtibat sağlayarak savaşın gidişatını değiştirme yeteneğinden ilham aldı. Bu öğrenciler “Türkiye Yüzyılı”nda cumhuriyete yapacakları katkıları temsil ediyorlardı.

Volkan Severcan’ın Sesiyle Anlatıldı

Milli Eğitim Bakanlığı, bu filmle Cumhuriyetin 100’üncü yılını kutlarken, 100 yıl önceki nesillerin bilinç, inanç ve kararlılığının, bugünün genç nesillerine ilham vereceğini, geleceğin “Türkiye Yüzyılı”nın öğrenciler tarafından şekillendirileceğini vurguladı. aynı değerlere sahip olanlar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Yüzyılı vizyonu kapsamında öğrencilerin, öğretmenlerin ve eğitim camiasının belirleyici rolünün altını çizdi. Filmde, Cumhuriyetin 100 yıllık tarihinde iki farklı kuşaktan öğrencilerin vatanlarına ve milletlerine dair benzer hikayeleri, ünlü oyuncu Volkan Severcan’ın seslendirmesiyle anlatılıyor. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın seslendirdiği 100. Yıl Marşı’nda Severcan’ın sesine eşlik edildi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

ozalpajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu