Haber

Konyaaltı Belediyesi SK Bayan Hentbol Takımı, Bosna Hersek temsilcisi ile eşleşti

Konyaaltı Belediyesi SK Kadın Hentbol Takımı, 2023-2024 EHF Hentbol Kadınlar Avrupa Kupası 2. hafta kura çekiminde Bosna Hersek temsilcisi RK Hadzici Takımı ile karşı karşıya geldi.

Kadınlar hentbolda Türkiye’deki ilk Avrupa Şampiyonu olan Konyaaltı Belediyesi SK Bayan Hentbol Takımı’nın Avrupa’daki rakibi belli oldu. Bosna-Hersek ekibi RK Hadzici ile berabere kalan Mavi Kelebekler, ilk maçını 23-24 Eylül tarihlerinde deplasmanda oynayacak. Konyaaltı ekibinin ikinci maçını 30 Eylül ve 1 Ekim tarihlerinde kendi evinde oynayacağı bildirildi. Geçen sezon hem Avrupa’da hem de Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde önemli başarılara imza atan Mavi Kelebek, yeni sezonda yaptığı transferlerle adından söz ettirmeyi planlıyor. 2022-2023 EHF Kadınlar Avrupa Kupası’nı kazanan ve Türk kadın hentbol tarihine adını altın harflerle yazdıran Konyaaltı temsilcisi, ligi ikinci sırada tamamladı.

Üç yılda büyük başarı

Üç yıl önce kurulmuş bir ekip olduklarını kaydeden Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, bu kısa sürede büyük başarılara imza attıklarını kaydetti. Ligin en iddialı kadrolarından biri haline geldiklerini belirten Esen, lig şampiyonluğunu kıl payı kaçırdıklarını söyledi. Yeni dönemde tüm kupalara talip olduklarını belirten Lider Esen, “Takımımız geçen sezon Avrupa Kupası’nı ilk kez ülkemize getirerek hepimizi gururlandırdı. Bu yıl yine Avrupa’da oynayacağız. Bu yolda ilk rakibimiz belli oldu. Tüm sporcularımıza şimdiden başarılı bir sezon diliyorum. Bizi tekrar gururlandıracaklarına inanıyorum” şeklinde konuştu. – ANTALYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu