Haber

İzmir için koştular, ödüllerini aldılar

İZMİR (İGFA) – İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 11. Uluslararası 9 Eylül İzmir Yarı Maratonu, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümünde büyük heyecana sahne oldu. 2 bin 500 kişinin yarıştığı maratonda; Türk erkeklerinde Ramazan Baştuğ, kadınlarda ise Bahar Atalay birinci oldu. Erkekler genel klasmanda altın madalyayı Kenyalı Frankline Keitanyi kazanırken, Kenyalı Meshack Kimutai Kibil ikinci, Ramazan Baştuğ ise üçüncü oldu. Kadınlarda ise yarışı Kenyalı Ivyne Jeruto Lagat birinci, Bahar Atalay ikinci, Dilan Atak ise üçüncü sırada tamamladı. İzmirliler, yarış rotası boyunca maratona katılan sporculara alkışlarla destek verdi. Yarışta İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay da koştu.

Soyer ödülleri verdi
Cumhuriyet Meydanı – İnciraltı – Cumhuriyet Meydanı güzergahındaki yarı maraton koşusunda, genel klasman erkek ve kadın, genel klasman erkek ve kadın sporcuların yanı sıra 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55- 59 ve 60-64 yaş İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye Atletizm Federasyonu Lideri Fatih Çintimar, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, İzmir Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Hakan Orhunbilge, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ersan Odaman.

Orhunbilge: “İzmirliler yine büyük bir coşkuyla koştu”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Hakan Orhunbilge, 11. kez düzenlenen 9 Eylül Yarı Maratonu’nun heyecanını yaşadıklarını belirterek, “İzmirliler yine büyük bir coşkuyla koştu. Yarı maratona katılım 2 binin üzerinde oldu. “Keyifli görüntüler oluştu” dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ersan Odaman, “9 Eylül’ü yarı maratonla taçlandırdık. “Artık tüm hazırlıklarımız Maratonİzmir için olacak” dedi.

haberyahsihan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu