Haber

İYİ Parti’den istifa eden kişi AK Parti’nin Bodrum Belediye Başkanı adayı oldu

AK Parti2 dönem MHP’den Konacık Belediye Başkanı olarak görev yapan ve son olarak 2019 yerel seçimlerinde görev yapan Bodrum Belediye Başkanı adayı. İyi parti Mehmet Tosun Bodrum Belediye Başkanı adayı olarak yarıştı. İYİ Parti Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı olan Mehmet Tosun, geçtiğimiz haftalarda İYİ Parti’den istifa etmişti.

AK PartiYerel Kongre Kongre Merkezi Binasında Gerçekleştirildi OyTosun, bildiri duyuru töreninin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelerek sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

“YENİDEN BAŞARILARLA BAŞLIYORUZ”

AK Parti Bodrum’dan Bodrum Belediye Başkanı adayı olduğunu açıklayan Tosun, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine kendisini makamında ziyaret ettik. Bodrum’un yıllardır aşılamayan sorunları hakkında görüş alışverişinde bulunduk ve bu konuda fikir alışverişinde bulunduk. çözüm önerilerini sundu. Bu sorunları Cumhur İttifakı çatısı altında çözebileceğimizi belirtti. Bizi AK Parti’den Cumhur İttifakı’nın Bodrum Belediye Başkanı adayı olarak görmek istediğini ifade etti. Aldığımız bu sorumlulukla biz de varız. Bodrum’a hizmet etmeye yeniden başlıyoruz, hayırlı olsun.” sözlerini kullandı.

MEHMET TOSUN KİMDİR?

Mehmet Tosun, 1970 yılında Bodrum’un Mumcular Kemer Köyü’nde doğdu. İlkokulu Kemer Köyü İlkokulunda, orta öğrenimini Karaova Ortaokulunda, lise öğrenimini Milas Lisesinde tamamladı. 1996 yılında Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Harita ve Kadastro Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 2004 yılında 10 yıl Konacık Belediye Başkanı olarak görev yaptı.

Mehmet Tosun

Yüksek lisansımı Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Trafik Planlama ve Uygulama Anabilim Dalı’nda “Karayolu Kazası Kara Noktalarının Tespiti ve Çözüm Önerileri: Bodrum Yarımadası D-330 Devlet Yolu Örneği” konulu tez çalışmasıyla 2011 yılında tamamladım. 2017 yılında tamamladım. Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Yerel Yönetimler ve Şehircilik Bölümü’nden mezun olarak ikinci yüksek lisansımı tamamladım.

Mehmet Tosun

2017 yılında İYİ Parti’nin kurulmasıyla birlikte İYİ Parti Genel Merkez, Yerel Yönetimler Başkanlığı Genel Başkan Yardımcılığı görevine atandı. 2019 yerel seçimlerinde İYİ Parti’den Bodrum Belediye Başkanı adayı olan UYGUN Partisi Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, geçtiğimiz haftalarda partisinden istifa ettiğini açıklamıştı.

artukluhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu