Haber

İstanbul Sarıyer’deki kilise saldırısıyla ilgili gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildi.

İstanbul Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’ne düzenlenen ve bir kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıyla ilgili gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildi.

Büyükdere İlçesi’ndeki Santa Maria Kilisesi’ne dün düzenlenen silahlı saldırının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube ekiplerince başlatılan çalışmalar sürüyor.

Çalışma kapsamında görevlendirilen 150 kişilik grup, kamera görüntülerini izleyerek şüphelilerin kaçış yolunu belirledi.

Ekipler, yabancı plakalı araçla olay yerine yaklaşarak yaya olarak kiliseye giren iki şüphelinin, saldırının ardından aynı araçla kaçarak Başakşehir’deki bir adrese gittiklerini belirledi.

Bunun üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, saldırıyı gerçekleştiren ve onlarla bağlantılı olduğu değerlendirilen şüphelilerin yakalanması için 30 adreste eş zamanlı operasyonla 51 kişiyi yakaladı.

Gözaltına alınan 51 kişiden 23’ü, olayla ilgileri olmadığı gerekçesiyle idari sürecin ardından sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine teslim edildi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen çalışma kapsamında gözaltına alınan şüpheliler, sağlık muayenesi için Bayrampaşa Devlet Hastanesi’ne getirildi.

Aralarında kadınların da bulunduğu şüpheliler, güvenlik önlemleri altında sağlık kontrolünden geçirildikten sonra polis merkezine götürüldü.

Şüphelilerin dijital materyallerinin de incelendiği belirtildi.

Şüphelilerin yakalandığı adresin yakınında kar maskeleri bulundu

Operasyonda, silahlı saldırıyı gerçekleştiren Tacik uyruklu AK ve Rus uyruklu DT’nin yakalandığı adres çevresinde yapılan aramalarda, olayda kullandıkları kar maskeleri de bulundu.

Saldırıda kullanılan silahın ise bulunamadığı belirtildi.

Öte yandan gözaltına alınan şüpheliler AK ve DT’nin terör örgütü DEAŞ ile irtibatlarının araştırıldığı öğrenildi.

Polis ekiplerinin saldırıyla ilgili çalışmaları sürüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu