Haber

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal: Galibiyetimiz ülke puanları açısından çok önemliydi.

Fenerbahçe Teknik Müdürü İsmail Kartal, Zimbru ekibinin çok kapandığına değinerek, “Oyuncularımı tebrik ediyorum. Bugün en önemlisi aldığımız galibiyet ülke skoru için çok önemliydi.”

Fenerbahçe, Moldova ekibi Zimbru Chisinau’yu 5-0’lık rövanş maçında 4-0 mağlup ederek Avrupa Konferans Ligi 3. ön eleme turuna yükseldi. Teknik Direktör İsmail Kartal, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Oyuncuları tebrik eden ve ülke skoruna vurgu yapan İsmail Kartal, “Evimizde ilk maçı 5-0 kazandık ama oyunun belli anlarında top kaybından dolayı çok geri koşular yaşadık. Kontra ataklara takıldık. Arttırarak oyunun yönünü değiştirdik ve top daha çok bizde kaldı.Kenarlardan verimli ataklar yaparak sonuca ulaşmayı hedefliyorduk bu yüzden merkezde çok kalabalık oldular.İlk 30’dan sonra gösterdiğimiz hareketlilik ile dakikada oyunu biraz daha genişlettik ve rakip peşinden koridor koşuları yaparak yanlardan getirdiğimiz toplarla sonuca ulaştık.Bir maçtı.Bu maçta olamadığım oyuncularımı gördüm. ilk maçta şanslılar.Önümüzdeki günlerde onları da değerlendirmem adet oldu.Oyuncularımı tebrik ederim.Bugün aldığımız en değerli galibiyet ülke puanı açısından çok değerliydi.Maça keyifli ve iddialı başladık, rakibimizi ciddiye almak ve saygı göstermek. . Yeterince konsantreydik. Bugün her şey yolundaydı. Oyuncularımı tebrik ederim. Bu galibiyet ülkemize ve Fenerbahçe’ye hayırlı olsun” dedi.

Karşılaşmada rakibin çok içine kapandığını vurgulayan Kartal, “Rakip ilk yarı 5-4-1 oynadı. Oyuncularımın kalite farkını ortaya koyarak daha etkili oldular. Kadroyu ona göre yaptılar. Takip ettik. “İlk yarıda 2-3 çok net pozisyonlarımız vardı ama çok fazla kapadılar. Ama dediğim gibi ikinci yarı kanatlardan getirdiğimiz toplarla oyunu biraz daha hareketle çözdük. İlk maça göre bu maçın analizi ilk 30 dakikaya göre daha farklı olacaktır. Bunu biz yaptık” Kendimiz değerlendireceğiz” dedi.

“Lig’e en formda başlamak istiyoruz”

Maçın ikinci yarısında hücumlarını artırdıklarını ifade eden İsmail Kartal, “Mert Hakan uygun bir 8 numara. Rakip gruba fazla ileri gittik ve Bright’ın geri sayımları, İrfan’ın driplingleri ile sonuca gittik. Mert’in ortaya ve arkaya koşuları, goller attık ama herkesi gördük” diyen Mert, “Liglerin başlamasına çok az kaldı. Bir değerlendirme yapıyoruz. Oyuncularımızı en iyi şekilde kullanarak lige en iyi şekilde başlamak istiyoruz.” – İSTANBUL

haber-incirliova.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu