Haber

Fahrettin Altun Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı

Cumhurbaşkanlığı İrtibat Lideri Fahrettin Altun, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mesleğini dürüstlük, haysiyet ve doğrulukla icra eden basın mensuplarını tebrik eden Altun, halkın ülke ve dünya gündemine ilişkin gerçek bilgilere ulaşmasındaki değerli aktörlerden birinin de medya sektörü ve basın mensupları olduğunu belirtti.

“Gazeteciler hayati bir işlevi yerine getiriyor”

Altun, ” Bilgi edinme hakkının sağlıklı ve güvenilir bir şekilde karşılanması da demokrasiyi güçlendiren bir boyuta sahiptir. Gerçeğin temsilcisi olan gazeteciler de bu doğrultuda hayati bir işlev görmektedir. Dolayısıyla mesleki ilkeleri, demokratik değerleri ve yasal hakları dikkate alan gazetecilik şüphesiz saygın bir meslektir.değerlendirmesini yaptı.

“En büyük sorumluluk gazetecilere düşüyor”

Türkiye’de son yıllarda demokrasi, hak ve özgürlüklerin güçlendirilmesi yönünde atılan adımların, basın ve ifade özgürlüğünün en geniş şekilde hissedildiği bir medya ortamının oluşmasını da sağladığını kaydeden Altun, şunları kaydetti:

“Elbette hiçbir ülkenin bu fırsatın terör propagandası ve dezenformasyon gibi art niyetli amaçlarla kullanılmasına izin vermeyeceği açıktır. Mesleği istismar etmemek ve itibarını yeniden korumanın en büyük sorumluluğu çizgiden sapmayan gazetecilere düşmektedir. gerçeğin.

“Etkili bir medya ortamının oluşmasına katkı sağlamaya devam edeceğiz”

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da işaret ettiği gibi ‘Türkiye’nin yüzyılı aynı zamanda iletişim yüzyılı olacaktır.’ Bağlantının en değerli unsurlarının başında yer alan basın mensuplarımızın ülkemizde, bölgemizde ve dünyada yaşanan gelişmeleri gerçekçi ve sağlıklı bir dille milletimize ve uluslararası kamuoyuna anlatmaya devam edeceklerine inanıyorum. perspektif.

Cumhurbaşkanlığı İrtibat Bürosu olarak basın mensuplarının çalışma koşullarının iyileştirilmesine ve sektörel yeniliklerin desteklenmesine yönelik birçok adımla aktif bir medya ortamının oluşmasına katkı sağlamaya devam edeceğiz. Ülkenin ve dünyanın dört bir yanında görevini doğruluk, haysiyet ve doğrulukla yürüten değerli basın mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum. Mesleğin inancını, prestijini ve kalitesini artıran gazetecilerimize şükranlarımı sunuyor, tüm basın mensuplarımıza başarılar diliyorum.”


haber-sur.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu