Ekonomi

Eskişehir’in 2023 İhracatı Yüzde 12,9 Arttı

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) açıkladığı verilere göre, Eskişehir’in 2023 yılı Ocak-Ekim döneminde ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,9 artarak 1,18 milyar dolara ulaştı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Ekim 2023 ihracat rakamlarını açıkladı. Eskişehir’in 2023 yılı Ocak-Ekim döneminde ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,9 artarak 1,18 milyar dolara ulaştı. Türkiye’nin ihracatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,4 artışla 22,9 milyar dolar olarak gerçekleşti. Yılın ilk 10 ayında 210,1 milyar dolar ihracat yapan Türk ihracatçısı, ihracatta rekor kırdı.

“Bu başarı şirketlerimizin ve tüm çalışanlarımızındır”

Açıklanan ihracat rakamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş, “Çevremizde yaşanan tüm olumsuz gelişmelere rağmen üretmeye devam eden firmalarımızın özverisi ile ülkemizin portföyüne yenilerini ekliyoruz. İhracat rekorları var.Eskişehir’in ihracat rakamlarında da rekor artışlar görüyoruz.Vergi kayıtları Eskişehir dışında.” “Eskişehir’de üretim yapan ihracatçılarımızın rakamlarını dikkate aldığımızda yılsonunda 4,5 milyar doların üzerinde ihracat bekliyoruz. Bu başarıda emeği geçen üyelerimizi ve tüm çalışanlarımızı canı gönülden kutluyorum” dedi. .

“Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş medeniyet yürüyüşünü sürdüreceğiz.”

Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl dönümünü kutlayan Kesikbaş, yakın coğrafyamızda yaşanan acı savaşların bizler için çok büyük anlam taşıdığını belirterek, “Milletimizin eşsiz fedakarlıklarıyla kurulan Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutluyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğiyle, heyecan ve gururla. Ülkemizin özellikle sanayileşme alanındaki başarıları ve kazanımları.” “Geldiği nokta, yüz yıl önce oluşturulan vizyon ve ruhu korumayı sosyal sorumluluğumuz ve manevi borcumuzdur. Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında demokrasimizi büyütmek ve sürdürülebilir kalkınma en büyük hedefimiz olacaktır.” – ESKİŞEHİR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu