Ekonomi

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye 1,78 milyar dolarlık hibe desteği

Investing.com – Dünya Bankası, yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen iki büyük depremin ardından Türkiye’ye 1,78 milyar dolar tahsis edeceğini açıkladı.

Dünya Bankası yaptığı açıklamada, afet risk yönetimindeki deneyime dayanarak, afetin büyüklüğünü tahmin etmek ve kurtarma ve yeniden inşa için öncelikli alanları belirlemek için hızlı bir hasar değerlendirmesi başlatıldığını söyledi.

Banka tarafından yapılan açıklamanın devamında, Türkiye’de mevcut 2 proje olan Türkiye Sarsıntı, Sel ve Orman Yangınları Acil Durum İmar Projesi (TEFWER) kapsamındaki Koşullu Acil Müdahale Bileşenleri (CERC) aracılığıyla ilk etapta 780. ve İklim ve Afete Dayanıklı Şehirler Projesi. Milyonlarca dolarlık yardımın yapıldığı bildirildi.

Koşullu Acil Müdahale Bileşenleri (CERC), Türkiye’deki gibi sıkıntılı durumda olan ülkelerin acil durum müdahalesi için proje fonlarına hızla erişmelerine yardımcı olur. Açıklamada, yardımın belediye düzeyinde temel altyapının yeniden inşasında kullanılacağı belirtildi.

Dünya Bankası bu felaketten sonra toparlanma ve yeniden inşa için acil takviye sağladığından, depremden etkilenen insanları desteklemek için ek 1 milyar dolarlık operasyonların da hazırlandığını söyledi.

Dünya Bankası Türkiye Ülke Müdürü Humberto Lopez, “Türkiye’nin acil ve gelecekteki ihtiyaçları çok büyük ve yardımdan yeniden yapılanmaya kadar tüm yelpazeyi kapsıyor” dedi.

Author: Günay Caymaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu