Haber

Diş hekimi Şeyma Biran’ın katili hakim karşısına çıktı

Diş hekimi Şeyma Biran’ın katili hakim karşısına çıktı

İSTANBUL İlk kez gittiği diş hekimi 64 yaşındaki Şeyma Biran’ı 21 bıçak darbesiyle öldüren sanık hakim karşısına çıktı. Tutuklanan sanık, sözleriyle, “Çakralarımın kapalı olduğunu ve çakralarımı açacağını söyledi. Bayıldım” dedi.

Kadıköy’de 22 Mayıs 2022’de ilk kez muayenehanesine gittiği diş hekimi 64 yaşındaki Şeyma Biran’ı 21 bıçak darbesiyle öldüren Ziya Ersoy, hakim karşısına çıktı. “Suçun işlenmesine yardımcı olmak amacıyla kadını kasten öldürme” suçundan “nitelikli yağma” suçundan 15 yıla kadar ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Ersoy, tutuklu bulunduğu cezaevinden çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Anadolu 18. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşma. Salonda tutuklu sanık Abdullah Artut ile müştekiler ve tarafların avukatları da hazır bulundu.

“Çakralarımın kapalı olduğunu ve çakralarımı açacağını söyledi”

Duruşmada söz verilen Ziya Ersoy, “Yürürken diş hekimi tabelası gördüm. Protez yaptırmak için fiyat araştırması için oraya gittim. Genel işlemler için bana fiyat verdi. Eşinin geleceğini söyledi. 16:00 dan sonra geldim idmandan çıktım yürüyüş yolunda av malzemeleri satıyordum bir yere girdim çınarcıkta kamp yapmaya gidecektim 15 dakika kadar av dükkânında kaldım sadece bıçak aldım kampta lazım olur düşüncesiyle bıçak.Sonra gerçekten Moda’ya yürüdüm.Ordayken doktorun muayenehanesine uğrayayım dedim.Şeyma’nın ayağına bankta takıldı, çıkmak üzereydi. Düşmesin diye elimi tuttu elim kanadı sonra eline kağıt havlu aldı silerken elimi tuttu bastı ruhunuz çok güçlü çakralarınız kapandı, çakralarını açacağım, sana ücretsiz bir seans vereceğim, yan odada taşları olduğunu ve oradan güç alacağını söyledi. Daha sonra muayene koltuğunda otururken beni yatay pozisyona getirdi. O zamanlar bunlara inanmadığımı söyledim. Ona inanacağımı söyledi” dedi.

“İlk kez bir ceset gördüğüm için kendimi kötü hissettim”

Savunmasına devam eden Ersoy, “Çakralarımı açmak için vücudumun çeşitli yerlerine dokundu. Ben de çok rahatsız oldum. Vücuduma dokunmaya devam etti. Terlemeye başladım. Çantamda havlu vardı. Çantamı açtım. ve havluyu aldım.O an kendimden geçtim.Kendime geldiğimde Şeyma Biran’ın ayağımın ucundaydım.Şeyma’nın sol tarafı kanıyordu sanki.Nefes almıyordu. kaza sonucu yaralanma da yok.hayatımda ilk defa ceset gördüğüm için orada kötüleştim.Olay mahallinde bulunan havlu,bıçak ve parmak izlerimin bulunabileceği diğer malzemeler,kağıt ve kağıt. havlu ıslak mendil gibi şeyler koy gözüme şeyma biran’ın kapıda asılı duran çantası takıldı çantanın içindekileri boşalttım çantanın içindekileri muayenehaneye bırakıp kağıt havlu bıçak gibi malzemeleri çantama koydum .Ancak bıçağı önceden kağıt havluyla sildim.Şeyma’nın çantasını toplayıp dışarı çıktım.Bir arkadaşımı aradım. Caddebostan, sahilde olduğunu söyledi. Bu yüzden sokaktan kıyıya gittim. Arkadaşım ve onun arkadaşlarıyla biraz zaman geçirdim. Yanımda getirdiğim havlu, kağıt havlu, peçete, tişört hepsini Caddebostan sahiline attım. Şeyma’nın çantasını çöpe attım.

Sahilde vakit geçirdikten sonra Abdullah’ın dükkanına gittik. Orada biraz zaman geçirdik. Abdullah’ın işyerinden çıkarken kendi sırt çantamı yakınlardaki çöp kutusuna attım. Çanta zaten eskiydi, ben de attım. Olay için çok üzgünüm. Beraatimi istiyorum” dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Ziya Ersoy’un ceza ehliyetinin olup olmadığına ilişkin rapor düzenlenmek üzere Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesine ve eksikliklerin giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İddianameden

İddianamede, zanlı Ziya Ersoy hakkında “Suçun işlenmesine yardımcı olmak amacıyla kasten kadın öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “nitelikli yağma” suçundan da 15 yıla kadar hapis cezası istendi. .

Diğer sanık Abdullah Artut hakkında ‘suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme’ hatasından 5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu