Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Bu harika kalabalığın toplandığı meydanı sevmiyor musunuz? Şu anda sahadaki resmi sayı 90 bin. 50 bin yollarda. 140 bin. Maşallah ne demek bu Pazar günü Esenler sandıkları patlatarak sesini duyuracak. Sana inanıyorum.

Sadakatiniz için her birinize teşekkür ediyorum. Bizi hiç yanıltmadın. Bugün bu meydanda aşk var. Bugün bu meydanda birbirini Allah için sevenler var.

Kardeşlerim 7 Mayıs’ta tarihi miting yaptık 1 milyon 700 bin kardeşim bir araya geldi. Bu bazı insanlara korku verdi, bize sevgi verdi.

Yüzde 87’nin üzerinde katılım oranıyla seçimde demokrasi dersi verdik. Böyle bir tercih yaptık, tarihimizin en yüksek iştiraklerinden biri. Ben sandığa giden her vatandaşımıza teşekkür ediyorum.

“HALKIMIZ İSTİKRAR DİYOR, Türkiye BÜYÜSÜN”

Yüzde 62’yi aşan oyla bana iyilik yapan kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. İlk turda rakiplerimizde ciddi bir fark gördük. Sonuçların açıklanmasıyla milletvekilliği seçim defteri kapandı. Milletimiz Cumhur İttifakına 322 milletvekili vermiş ve hangi irade ile yönetilmek istediğini beyan etmiştir. Halk İttifakı ne yapar? Ne yapacaksın, meclis dışında kaldın. Parlamentoya sırtını döndükten sonra yapabileceğin hiçbir şey yok. Nasıl yasa çıkaracaksınız? Esenler sana yol vermedi Kemal Bey. Halkımız istikrarın devam edeceğini ve Türkiye’nin büyümesi gerektiğini söylüyor.

Önümüzde 2. ilaç var. Yarım kalan işimizi sandık başına giderek çok daha güçlü bir şekilde tamamlayacağız. Oylarımızı yasama ve yürütmenin daha verimli çalışması için kullanacağız. Burada bir çift başlılığın oluşmasına izin verebilir miyiz? Geçmişte koalisyonlardan çok acı çektik. Bu acıya daha fazla dayanamayız. Devlet organları arasındaki çatışmaların bedelini ağır ödedik. Ecevit’in önüne Anayasa kitapçığını fırlatanların çirkin tavrı milletimize milyarlara mal oldu. Şimdi Kemal Bey o kitapçığı atanlarla birlikte yürüyor.

“SİYASİ KURUM HİZMET VE İŞ YERİNE KRİZ ÜRETTİ”

Siyasi kurum, hizmet ve iş yerine kriz üretti. Yasama, Yürütme ve Yargı uyum içinde çalıştığında ülkemiz o dönemde güç kazandı. Batı bunu sindiremedi. Bunu hazmedemeyince bütün dergilerinde Erdoğan’ı yok edelim dediler. Çok fazla yıkayamazsın. Onlara dersi en keyifli haliyle vereceğinize inanıyorum. Demokrasimiz bu dönemde en güçlü konumuna ulaşmıştır. Terörle mücadele çabaları bu dönemdeki en güçlü çabalardı. Bölgelerin ortasındaki gelişmişlik farklılıkları bu dönemde ortadan kalktı.

Bizden önce yapılamamasının nedeni güçlü bir yönetimin olmamasıdır. Bu iklimin bozulmasına izin vermeyeceğiz. Durmak yok devam diyeceğiz. Bunun için pazara kadar kapı kapı dolaşacağız. İstanbul, Türkiye demektir. Burada ülkemizin bütün illerinden beş kişi var. Esenler en kozmopolit ilçelerimizden biridir. Burada Alevileri, Sünnileri, Türkleri ve Kürtleri ile ortada yaşıyor. Esenler’de ayrılık yok. Burada huzur var, hizmet var, kardeşlik var, birlik var. Kentsel dönüşümde önemli mesafeler kat ettik. Son 10 yılda 60 bin konutu yeniledik. Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesini burada gerçekleştiriyoruz. 15 Temmuz Hizmet Bahçesi hizmete açıldı. Türkiye’nin en büyük bahçelerinden biri olacak ikinci millet bahçesinin çalışmaları ise devam ediyor.

“KILIÇDAROĞLU’DAN HESAP İSTEYECEKLER”

Esenler’in deprem bölgesinde de önemli çalışmaları olduğunu biliyorum. Depremzedeler, birileri istediği sonucu alamayınca evden atılırken, hiçbir ayrım gözetmeden sahip çıkıyoruz. 175 bin deprem evinin yapım sürecini başlattık. Ekim-Kasım aylarından itibaren konutlarımızın teslimine başlayacağız. Bu kardeşlerimizi CHP zihniyetinin insafına bırakmayacağız. İktidara gelmek için her türlü rezilliği sahnelediler. Bölücü örgütün uzantılarından FETÖ’cülere kadar kapalı kapılar ardında pazarlık yaptılar. Toplam oyu yüzde 1 olan 3-4 partiye 40 milletvekili verdiler. Pazartesi günü işler savaş alanına dönecek. Neden? Bu kadar milletvekili varken nasıl parti veriyorsunuz? Bunu soracaklar. Böyle bir sorunumuz yok. Cezaevlerindeki suçluları salıvermekten FETÖ’cüleri halka doldurmaya kadar her türlü sözü verdiler. Selo’dan ayrılmak istersen bana oy vereceğini söylüyor. Bu Selo, Diyarbakır’da 51 Kürt kardeşimi katleden bir teröristtir. Kürt kardeşlerim gerekli dersi pazar günü verecekler. Her şeyi yaptılar ama bir kere olsun yerli ve milli olmadılar.

erfelekajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu