Yaşam

Brendan Fraser’ın En İyi Filmleri, Mumyadaki Rolüyle Hafızamıza Kazındı

Merhaba. The Whale sinemasıyla gözlerden uzak kalan Brendan Fraser, yeniden ilgi odağı oldu. Ancak yine de eski sinemaları ile aklımızda yer etmeye devam ediyor. Fraser, onu 90’ların sonu ve 2000’lerin başındaki en büyük aksiyon yıldızlarından biri yapan The Mummy ve George of the Jungle gibi filmlerde rol aldı. Ayrıca birçok başarılı oyuncuyla birlikte rol aldı. Bu içeriğimde Fraser’ın en iyi filmlerini derledim.

İyi seyirler.

1. Balina (2022)

İngilizce öğretmeni olan Charlie, 17 yaşındaki kızı Ellie ile yeniden bağ kurmaya çalışırken, bozulan sağlığı nedeniyle fazla yaşamayacağını öğrenir. Film, Brendan Fraser’ın büyüleyici performansı sayesinde 2022’nin en iyi filmlerinden biri. Sıcacık bir apartman dairesinde yer alan Charlie, kendisinde iyi bir şey göremese de pozitifliği ve şefkatiyle hasta hikayesine umut aşılıyor.

Yönetmen: Darren Aronofsky

Oyuncular: Brendan Fraser, Sadie Sink, Ty Simpkins

2. Ormanın George’u (1997)

image.tmdb.org

Film, Uganda’yı gezen Amerikalı bir varis olan Ursula hakkındadır. Yerel rehberi ona Beyaz Maymun’un hikayesini anlatır ve kısa süre sonra Ursula ve nişanlısı yaratığı aramaya başlar. Bir aslanın saldırısına uğradıklarında Beyaz Maymun onu geri alır. Kısa süre sonra Beyaz Maymun’un aslında ormanda büyümüş George adında bir adam olduğunu keşfeder.

Yönetmen: Sam Weisman

Oyuncular: Brendan Fraser, Leslie Mann, Thomas Haden Church

3. Hava Kafaları (1994)

Chazz, Rex ve Pip, “The Lone Rangers” adlı bir gruptadır. Ne yazık ki, yapımcılar demo kasetleri duyduklarında, onları her zaman geri çeviriyorlar. Son bir çabayla, kasetlerini dinlemek için yerel radyo istasyonuna gizlice girerler ve işler kontrolden çıkarak grubun sonunda radyo istasyonu çalışanlarını rehin aldığı noktaya kadar gider. Fraser’ın çizgi roman yeteneğinin bir başka örneği olan bu sinemada kahkahanın dozu her geçen gün artıyor.

Yönetmen: Michael Lehmann

Oyuncular: Brendan Fraser, Steve Buscemi, Adam Sandler

4. Tanrılar ve Canavarlar (1998)

James Whale, 1931’de Frankenstein imasının gerçek hayattaki film yönetmenidir. Hayatının bu kurgusal hikayesi, onun film yapımcılığından emekli olduktan sonra, 1900’lerin başına geri dönüşlerine ve I. Dünya Savaşı’ndaki rolüne odaklanıyor. Çok daha genç bir adam olan Boone, Whale ile arkadaşlıktan fazlasını istiyor. Boone rolünde dramatik bir deha sergileyen film, Brendan Fraser’ın kendi mesleğinde ilginç bir sinematik olarak yer alıyor.

Yönetmen: Bill Condon

Oyuncular: Ian McKellen, Brendan Fraser, Lynn Redgrave

5. Mumya (1999)

Muhtemelen Fraser’ın en dikkate değer filmi Mumya, maceracı Rick O’Connell’in kütüphaneci Evelyn Carnahan’a gizli Hamunaptra şehri arayışında rehberlik etmesini konu alıyor. Şehirde sırları ve hazineyi ararken yanlışlıkla onlara saldıran bir mumyayı uyandırırlar. Fraser’ın sinema yönetmenliği konusundaki yeteneğini pekiştiren, tatmin edici bir olay örgüsü ve aksiyona sahip film, en akıcı yapım.

Yönetmen: Stephen Sommers

Oyuncular: Brendan Fraser, Rachel Weisz, John Hannah

6. Okul Bağları (1992)

1959’da, 17 yaşındaki Yahudi lisesi oyun kurucusu David Greene’e, kusursuz notları ve futboldaki yeteneği nedeniyle özel bir Katolik yatılı okulunda oynaması için burs teklif edilir. Daha büyük bir sahnede futbol oynama fırsatı heyecan verici olsa da David, kimliğinden dolayı kendisine karşı önyargılı olan insanlarla dolu bir okulla karşı karşıyadır.

Yönetmen: Robert Mandel

Oyuncular: Brendan Fraser, Matt Damon, Chris O’Donnell

7. Sessiz Amerikalı (2002)

1952 Vietnam’ında, Amerikalı bir CIA casusu olan Alden Plye ve İngiliz bir gazeteci olan Thomas Fowler, Phuong’un sevgisi için rekabet eder. Alden’ın savaşı Amerika’nın çıkarları doğrultusunda yönlendirme arayışında olan film, Amerika’nın Vietnam’daki eylemlerinin önümüzdeki yıllarda nasıl çatışmalara yol açacağını anlatıyor.

Yönetmen: Philip Noyce

Oyuncular: Michael Caine, Brendan Fraser, Thi Hai Yen Do

8. Büyülenmiş (2000)

Hayallerinin kızı Allison ile hiç şansı olmadığını düşünen Elliot, şeytanla bir anlaşma yapar ve ruhundan vazgeçerek Allison’ın kalbini kazanmak için yedi dilek hakkı elde eder. Elliot’ın kolay olduğunu düşündüğü dilekler, şeytan seçim yapmaya cüret ettiğinde alt üst olur ve Elliot’ın yol boyunca pek çok hata yapmasına neden olur.

Yönetmen: Harold Ramis

Oyuncular: Brendan Fraser, Elizabeth Hurley, Frances O’Connor

9. Geçmişten Gelen Patlama (1999)

Adam, hayatının ilk 35 yılını babasının inşa ettiği nükleer sığınakta geçirdikten sonra ilk olarak 1997’de Amerika’ya seyahat eder. Adam çok geçmeden nükleer savaşın asla olmayacağını anlar ve artık içinde büyümediği bir toplumla uyum sağlamayı öğrenmesi gerekir. .

Yönetmen: Hugh Wilson

Oyuncular: Brendan Fraser, Alicia Silverstone, Christopher Walken

10. Ani Hareket Yok (2021)

Doug Jones, küçük çaplı bir şantaj işi gibi görünen bir işi yapmaları için bir grup suçluyu gündeme getirir. Ancak planlarını uygulamaya başladıklarında işler beklediklerinden farklı gelişir ve tuzağa düştüklerinden korkmaya başlarlar. Sinema, Fraser’ın aksiyon sahnesine büyük dönüşüdür.

Yönetmen: Steven Soderbergh

Oyuncular: Brendan Fraser, Don Cheadle, Benicio Del Toro, David Harbour

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu