Ekonomi

ABD doları, artan getiriler ve emtia para birimlerinin gücü nedeniyle baskı altında

Perşembe günü bildirildiği üzere ABD doları, getirilerdeki artışa rağmen emtia para birimlerine karşı mücadele ettiğine dair işaretler gösteriyor; bu da piyasanın faiz oranı farkları yerine büyümeyi destekleyen bir değişime işaret ettiğini gösteriyor. Bu, Federal Reserve’ün ABD ekonomisi üzerinde olumsuz etkileri olabilecek potansiyel ek faiz oranı artışlarını değerlendirdiği bir zamanda geldi.

Bu hafta başında Avustralya Merkez Bankası’nın (RBA) güvercin faiz artırımı girişimi geri tepti ve Avustralya dolarının düşmesine neden oldu. Düşüşün konut ve ekonomik büyümeye ilişkin kaygılardan kaynaklandığı belirtildi.

Bu arada tahvillerle petrol fiyatları arasında da önemli bir korelasyon olduğu ortaya çıkıyor. Ham petrol fiyatlarındaki düşüş 10 yıllık tahvil getirilerinin yeniden %4,50 seviyesini test etmesine neden olurken, petrol fiyatlarındaki toparlanma bu getirilerin yeniden yükselişe geçmesine neden oldu. BMO da bu sıkılaştırıcı bağlantıya vurgu yaparak, enerji sektöründeki değişimler ve petrol piyasalarından kaynaklanan olası enflasyonist etkilerin nominal getiriler tarafını etkileyebileceği öne sürüldü.

Önümüzdeki haftalarda bu çeşitli faktörlerin nasıl ortaya çıkacağını ve küresel pazarlar üzerindeki potansiyel etkilerini göreceğiz. Yatırımcıların her zaman olduğu gibi gelişmelerden haberdar olmaları ve gelişmeleri yakından takip etmeleri tavsiye ediliyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

haberetimesgut.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu