Haber

671. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri Basın Toplantısı Yapıldı

8-10 Eylül ortasında yapılacak 671. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri öncesinde basın toplantısı düzenlendi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “29 yıllık siyasi hayatımda din ve devlet işlerinin yanı sıra spor ve siyaseti de birbirinden ayırdım. Kırkpınar dahil tüm güreşlere katılmaya çalıştım. Altın kemerleri hep buluşturduk. Antalya’mızla birlikte olmaya da devam edeceğiz.”

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde, Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, Türkiye Geleneksel Güreş Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, Elmalı Güreşleri Şefi Hakan Çetin, Büyükşehir SporKulüp Başkanı Ramazan Karabulut ve Altın Kuşak kazanan Antalyalı Şef Pehlivanların katılımıyla basın toplantısı düzenlendi.

“Altın kemerleri Antalya’mızla buluşturmaya devam edeceğiz”

671. Tarihi Elma Yağlı Güreşleri’nin basın toplantısında açıklamalarda bulunan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “29 yıllık siyasi hayatımda din ile devlet işlerini ayırdığımız gibi spor ile siyaseti de birbirinden ayırdım. Kırkpınar dahil tüm güreşlere katılmaya çalıştık. Antalya ile buluşturduk ve buluşturmaya da devam edeceğiz. Güreş ve güreş severlerimizi davet ediyorum, herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Yarı final ve final güreşleri puansız yapılacaktır”

Elmalı Güreşçi Ağa Hakan Çetin, Antalya’da neden bu kadar pehlivan var? Sorusuna yanıt veren Erdoğan, “Antalya bu sporu benimsiyor ve gençlerin bu sporu örnek almasını söylüyoruz. Hepsine teşekkür ediyorum. Başpehlivanların yarı final ve final güreşleri golsüz olacak. 2024 yılı olacak.” Kırkpınar standartlarını yükselten bir uygulama.”

“Yer ve zamanı seyircimiz belirlemedi”

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde düzenlenen 30. Geleneksel Seydikemer Seki Yağlı Güreşleri çerçevesinde İsmail Balaban, yaklaşık 10 dakika süren karşılaşmada rakibi Enes Doğan’ı yenerek başpehlivan oldu. Maç sonrası dinlenmeye çalışan Balaban’ın, kendisine sarılıp fotoğraf çektirmek isteyen taraftarıyla tartışması gündem oldu. Bu duruma ilişkin açıklamalarda bulunan İsmail Balaban, “Özel meydanda final maçı biter bitmez seyirciler ben daha kalkmadan yanıma koştu. Bu bizim her zaman yaşadığımız bir sorun ve rahatsız olamayız. Bu hiçbir spor karşılaşmasında olmaz ama bizim başımıza da gelir, bize çok kolay ulaşabilir, elbette seyirci bizi seviyor ve biz de bundan gurur duyuyoruz ama kötü niyetli biri de yanımıza gelebilir. an. Üslup çok değerli, resimde olmayan bir durum var. Daha önce verdiğim tepkiyi görmeyenler beni eleştirdi. Elimden geldiğince insanları kırmamaya özen gösteriyorum. Bunda haklıyım “Ben hiçbir zaman seyirciye aykırı davranmadım ve seyircimiz de orada yerini ve zamanını ayarlayamadı” dedi. – ANTALYA

tercan-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu