Ekonomi

34. GAPSHOES Yaz Fuarı 7 Aralık’ta kapılarını açıyor

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu, Gaziantep Ayakkabıcılar Odası, Gaziantep Kunduracılar Odası, Gaziantep Sayacılar Odası ve GASİD’ in destekleriyle düzenlenen 34. GAPSHOES Uluslararası Ayakkabı Terlik ve Yan Sanayi Yaz Fuarı, 7 Aralık 2022 Çarşamba günü saat 14.00’te kapılarını ziyaretçilerine açacak.

GSO İdare Konseyi Lideri Adnan Ünverdi yaptığı değerlendirmede, gelişen dünya iktisadında çok fazla üretim yapmanın yanında katma pahalı, yenilikçi anlayışla üretim yapmanın mecburî olduğunu söyledi. Günümüz kurallarında, katma kıymetli yüksek teknolojili eser üreten firma, kent ve ülkelerin ihracat ünite fiyatları daha yüksek olduğunu anlatan Ünverdi şunları kaydetti:

“Özellikle dünya çapında bilinen markalı üretim yapmamız hem şirketlerin ünite üretimden çıkarını artıracak hem de kentimiz ve ülkemiz iktisadının büyümesine katkı sağlayacak. Böylesine güçlü olduğumuz bir kesimde her yıl gerçekleştirdiğimiz GAPSHOES fuarı markalaşma, üretim ve satış mevzularında üreticilerimize çok büyük katkılar sunmakta, yeni Pazar imkanları ile ihracatımızı arttırmada kıymetli rol oynamaktadır. Bu doğrultuda ayakkabı kesimini bir ortaya toplayacak ve daha güzel şartlarda, katma pahası yüksek üretimler yapılmasını sağlayacak olan Ayakkabı Terlik ve Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluşuna hız kesmeden devam ediyoruz. Kurulacak olan bu OSB ile üreticilerimiz teknolojik, steril ve yeşil dönüşüme uygun koşullarda üretim yaparak yeşil mutabakat kriterlerine uygun ürünler ortaya koyacak ve AB ülkelerine yapılacak olan ihracatlarda ilk tercih haline gelecekler.”

Yurt dışından da katılımcıların olduğu fuara Gaziantepli firmaların yanı sıra Türkiye’nin birçok vilayetinden de gelecek olan 350 firma ve 1250 marka temsil edilecek. Geçtiğimiz yıl 70’e yakın ülkenin ziyaret ettiği GAPHOES’u bu yıl da başta İtalya, Almanya, Fas, Sudan, Azerbaycan, Rusya, Özbekistan, Filistin, Uganda, Suriye, Irak, İran, İsveç, Moldova ve Mısır olmak üzere pek çok ülkeden sektörel bazda iştirak olacağı iddia ediliyor.

4 gün boyunca saat 10: 00-19: 00 saatleri ortasında açık olacak fuara ise 40 bin ziyaretçinin ilgi göstermesi bekleniyor. – GAZİANTEP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu