Hangi şehirde meydana gelen depremde kaç kişi öldü? 13 Şubat depreminde kaç kişi yaralandı, ölü sayısı ne oldu?
Kahramanmaraş Geçtiğimiz hafta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde ağır hasara yol açtı. Hangi şehirde meydana gelen depremde kaç kişinin hayatını kaybettiği, 13 Şubat’taki depremde kaç kişinin yaralandığı ve kaç kişinin hayatını kaybettiği merak ediliyor. Vatandaşlar hangi şehirde meydana gelen depremde kaç kişinin öldüğünü, 13 Şubat’taki depremde kaç kişinin yaralandığını ve ölü sayısını araştırıyor. Hangi şehirde meydana gelen depremde kaç kişi öldü? 13 Şubat depreminde kaç kişi yaralandı, ölü sayısı kaç oldu? Detaylar burada…
DEPREMDE HANGİ ŞEHİRDE KAÇ KİŞİ YAŞANDI?
Son durumu bildiren AFAD, depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 31 bin 643’e çıktığını bildirdi. AFAD’dan yapılan açıklamada, “158 bin 165 afetzedenin bölgeden diğer illere tahliye edildiği” belirtildi.
AFAD’ın açıklamasına göre, deprem bölgesinde yürütülen çalışmalarda toplam 238 bin 459 işçi ve 12 bin 322 araç ve iş makinesi görev yapıyor. Diğer ülkelerden 9.793 işçi yardım için afet bölgesine sevk edildi. Bölgede 76 uçak, 170 helikopter ve 26 gemi faaliyet gösteriyor.
13 ŞUBAT SALGINDA KAÇ KİŞİ YARALANDI?
Bugün deprem bölgesinde açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Özer, depremden etkilenen 10 ilde 1 Mart’a kadar eğitim verildiğini duyurdu. Özer, “20 Şubat itibarıyla 71 ilde eğitim-öğretim başlayacak, başka uzatma olmayacak. 1 Mart itibarıyla 10 ilde bölgesel eğitime geçiş kararı almayacağız. İlçe ve okul- Bunu maksimum ve verimli bir şekilde kullanacağız.” söz konusu.
DepremBölgede açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “1999 depreminden 3 kat daha büyük ve 3 kat daha yıkıcı bir deprem. Tarlalarda oluşan yarıklar, kara ve demiryollarını büken kaymalar şiddetin alametidir” dedi. İkinci deprem, gündüz meydana gelmesi nedeniyle nispeten daha az can kaybına neden oldu.Binaların yanı sıra yüzbinlerce bina da oturulamaz hale geldi.
Olağanüstü hal ilan edildi
Toplamda 10 ili etkileyen deprem nedeniyle Meclis Genel Kurulu’nda Olağanüstü Hal Kararı görüşüldü. Meclis’te yapılan oylamayla bölgede 3 ay süreyle olağanüstü hal ilan edilmesi kabul edildi. Önce 10 ilde Harika Devlet Uyum Şurası kurulacak.
OHAL İLE 10 İLDE NELER DEĞİŞECEK?
- Afet bölgelerinde yeniden yapılacak, değiştirilecek, büyütülecek veya orijinal olarak onarılacak yapıların hangilerine tabi olacağı teknik kurallar hazırlanacak ve yönetmelikle belirlenebilecek.
- Bedeli sonradan ödenmek kaydıyla her türlü araç ve iş makinesi kullanılabilir.
- Valiler ve kaymakamlar herhangi bir kayıt olmaksızın acil alım ve kiralama yapabilecek.
- Devlete ait taşınmazların yeterli olmaması halinde, tüzel kişilere ait bina ve yerler kesintili mühlet ile kullanılabilir.
- Afet bölgelerinde ordu, jandarma, vali ve kaymakamların talepleri yerine getirilecek.
- Afet bölgesi ilan edilen bölgelerde haberlerve ulaşım araçları ücretsiz olacak.
- Hastanelere sevk edilmek üzere hava ve deniz araçlarına el konulabilir.
- Zarar gören yerlerin yeniden inşası, kamulaştırma ve iskan yardımı da bunların başka yerlere nakledilmesinin gerekli olduğu hallerde yer alacak.